Pages

Saturday, August 27, 2011

Apa Lah..

HARI Khamis aku lalui seperti bese ajek. Keje yang berlambak especially drawing tetap cube aku setelkan walau pade hakikatnye mustahil aku dapat siapkan before Friday. So orang lain duk sibuk bersembang dan 'bertukar-tukar pandangan' soal raye, aku lak stress giler mengadap drawing. Plan nak siapkan before raye sah-sah berterabur. Aku da siapkan lame dah tapi disebabkan takde koordinasi dan communication break down, mende ni meleret sampai skang tak setel-setel. Aku malas nak tuding jari kat sesape. Salah aku la kot sebab tak penah wat wiring... Salah aku la kot sebab tak 'rajin' nak tanye orang (padehal da puas aku turun naik ke tingkat 8 tanye orang lain).. Salah aku la kot sebab tak reti-reti nak tuntut ilmu.. Sume lah salah aku. Aku trime ajek. Ok, sume kesalahan adalah di bawah 'batu jemala' aku. Nak cite pepanjang pon aku malas so aku accept aje lah..


Petang time nak balik, aku dengar lak satu cite yang buat aku angin satu badan. Hiii.. aku memang tak dapat terime la dengan mende-mende gitu. Macam aku ni take for granted lak. Aku ni bukan bebudak yang tak dapat nak beza mane satu frenship mane satu tugas rasmi. Time kawan, kite kawan la.. time keje, kite wat keje. Aku dapat beza mase bile seseorang tu jadi kawan dan mase bile seseorang tu jadi bos. Kalo kawan merangkap bos minte aku wat sesuatu keje, sah-sah le aku wat. Takkan le aku takmo buat lak kan?

Aku jadi muskil dengan stetmen yang aku dengar tu. Tapi ape nak buat kan? Kite bukan buleh nak tutup mulut orang. Dan kite tak buleh nak pakse orang percaye ape yang kite cakap so what to do? Buat bodo aje lah.. Lagipon aku malas nak pikir ape yang orang lain cakap. Biarlah.. kadang-kadang kite pon tak tau ape yang kite cakapkan so rasenye orang lain pon cegitu la jugak. Kesimpulannye? Ade aku kisah?? Hahahahaha...

Penjejak Mimpi: Kalo pikirkan ape yang orang lain cakap, memang kite buleh jadi giler..

6 comments:

lianalovekhairi said...

selamat hari raya PM...Maaf zahir batin ye

ummimirza said...

statement apa, oleh siapa?

Anonymous said...

shabar aje la che pm sempene 1 shawal cube2 la bawa bertenang buang kan segala mashaalah pekerjaan didasar lautan pasifik cuba maaf kan segala kesilapan yang dlakukan oleh kawan pejabat, semuga amalan dalam madrasah ramadan dapat diterus ke dalam bulan yang lain,SELAMAT MENYAMBUT AIDULFITRI MAAF ZAHIR BATIN
penchachai tua

Penjejak Mimpi said...

LLK: Slamat ari raye, maaf zahir batin juge dari PM untuk LLK. Err, tahun ni CKE tak buat open house ke?

Penjejak Mimpi said...

Ummi mirza & iman: Ko agak2 sape? Tetttt!!! :)

Penjejak Mimpi said...

Enche Penchachai Tua: Mulut manushia mmg tak buleh nak ditutup. Masaelah tu lumrah idop. Cumenye manushia yg bergelar PM ni telinga nye teramat2 nipis jadi akan cepat tersentap dgn kata2 orang lain.

Slamat ari raya aidil fitri. Agak2 tahun ni ada kah kuih karipap sayorq? :)