Pages

Tuesday, September 6, 2011

Kembali Bekerja

ARI ni first day aku masuk opis lepas seminggu beraye di kampung. Patutnye semalam lagik aku da stat keje tapi tetibe demam la pulek! So semalam aku gi klinik dan dapat le mc sehari. Kan best kalo dapat 2-3 ari? Kan? Kan? Kengkawan pueh kutuk kate aku mabuk lemang la.. mabuk ketupat la.. bla.. bla.. Itu sebabnye aku demam. Ada ka patut? Tak patut.. :(

So di opis aku kembali membizikan diri dengan keje hakiki aku. Ape ke lagik kalo tak menyudahkan drawing kuarters standard yang da berbulan-bulan tak siap-siap. Aku pon sebenonye da rase nak muntah buat drawing yang same ni. Bukan le nak berlagak ke ape tapi duk ngadap mende yang same ajek korang tak muak ke? Nak muntah ijau da aku ni.. Tengok macam senang ajek tapi yang kene buat tu (macam aku) tau le cane azabnye (macam seksa bebeno buat keje ni padehal ko main-main ajek dengan auto cad tu!!).

Da la minggu ni turn aku lak minitkan surat masuk unit. Pastu lak surat-surat pojek dan memo dan pelbagai lagi la mende alah dalam tray aku tu menunggu untuk aku bereskan.

Err.. aku ni bukan le merungut cume cite jek kat korang. Walaupon bizi tapi aku sempat 'curi tulang' (aku curi sket ajek.. tak manyak) dengan turun ke tingkat 8 tadi. Aku gi beraye dengan kengkawan kat tingkat 8 sesambil 'mengagihkan kekayaan' yang Allah kurniakan kat aku. Perghh!! riyak giler ko PM! Nanti tuhan tarik balik nikmat tu baru ko tau!! Hehehehehe

Ishkk!! bukanlah riyak cume aku kongsi sket rejeki yang Allah kasik kat aku dengan bagi duit raye kat anak-anak kengkawan. Sonok aku tengok bile bebudak (termasuk mak budak.. ahakz!!) hepi dapat duit raye. Ye la.. aku kan takde anak lagik so skali skala dapat bermanje dengan anak orang pon, alhamdulillah hepi aku..

Esok, by hook or by crook aku kene setelkan drawing tu sebab aku sendiri da rase sungguh mual dan jelak untuk mengadapnye lagik. Plan aku ialah minggu ni kene kasik siap. Ape nak jadi, jadilah!!

Penjejak Mimpi: Tingat dialog Lulu mase kekanak dulu; "Andak, tak dapat duit.."

4 comments:

Fatin Mraz said...

selamat kembali bekerja.. ;D
mm..kat anak sy x nak kasik duit raye ke..muehehe..

ummimirza said...

alaa..ko je yg nk siapkn, sekali ada perubahan! x jugak siap2, sama je kn? terrrrrrsgt la phmnya dgn keadaan muak itu, hehe...

Penjejak Mimpi said...

Fatin: Kalo jumpe tu insya Allah ade.. (tapi bile kah?)

Penjejak Mimpi said...

Ummimirza: Time kasih sbb memahami. Memang membencikan kan? Kan?