Pages

Monday, July 30, 2012

Tukar Duit Raya

DEKAT-dekat jam 2 petang tadi adik aku sms ingatkan supaya bagitau dia 'deno' duit raya paling lambat esok pagi. Aku just jawab: "k". Hehehehe.. reply paling ringkas. Apa taknya.. time dia sms tu aku sedang mengadap.. apa ke lagi.. mengadap drawing la. Tak boleh diganggu kosentrasi aku time mengadap drawing. Eceh!!

Rasanya dah terlalu lama aku tak beratur di bank untuk tukar duit raya. Senang hidup ni bila ada adik yang bekerja di bank. Adik aku bertugas di CIMB Bank di Mont Kiara so setiap kali menjelang raya, pastinya dia tak melupakan aku untuk bertanya pasal duit raya. Sampul raya pun berlambak-lambak dapat. Ehem ehem.. Jangan jelous ya pada korang yang kena beratur panjang untuk tukar duit raya nanti.. Ekekekekeke

Hmmm... aku masih berkira-kira nak standby berapa ratus agaknya untuk tahun ni.. jap ek.. nak kira.. emm.. untuk mak.. untuk angah.. untuk mak-mak sedara.. untuk anak-anak buah.. untuk anak-anak buah 'angkat'.. untuk anak orang tu.. untuk anak orang ni.. mak aii!! ramainya.. tak cukup jari tangan aku ni nak membilangnya.. jari kaki pun tak cukup gak nih! Macam mana nih?

Biasanya aku standby lebih dari list yang aku buat. Just in case la kan.. Kalau ada lebih tu simpan balik ke dalam bank. Jangan membazir.. Uhuk uhuk uhuk.. <-- Tetiba tekakku gatal..

Oklah.. aku nak kena buat list dulu untuk penerima duit raya tahun ni. Ada sesiapa nak duit raya dari Cik PM? Yang kanak-kanak aja boleh, ok? 

Penjejak Mimpi: Happy bila tengok anak-anak buah melompat dapat duit raya.. 

4 comments:

Nur Danisha said...

dah tukr jugk..sng idup bla ada 2 orag bank dlm fmly..xyh bratur.kami nk gk duit raya..standby utk 3 org ank sy ye..hehhe..ry thun ni kt tepepng..klu dna kami p ipoh otw lik kl..hahhah..31.8 pn nk g ipoh lg..kot leh jmpe cikgu2 lame

Deru Ombak said...

Salam Cik PM..

Anty pun tengah dok kira2 punyalah ramai yang menanti duit raya. :)

Penjejak Mimpi said...

ND: Singgah lah umah. Tapi apa2 pun sms sy dulu. Kot sy takde kat umah...

Penjejak Mimpi said...

Anty: Agak2 nama sy dalam list tak? Ekekekeke