Pages

Sunday, July 15, 2012

Kenapa Malas Sangat Ni?

CUTI di hujung minggu memang amat dinantikan. Tapi bila mengenangkan projek yang dengarnya bakal ditender sebulan dua ni menyebabkan hari Sabtu dan Ahad tiada makna bagi aku. Sama jugak. Tapi aku bukan gila kerja. Tidak sama sekali. Cuma entahlah..

Tapi aku harus akui sesuatu.. Semalam terus berlalu tanpa sebarang progres untuk kerja aku. Cuma malam aku tengok sikit drawing lightning yang telah disemak oleh immediate bos. Tengok kejap.. fikir sikit.. terus layan tv.

Dan hari ini.. menyambung aktiviti seperti semalam.. layan tv.. mengadap laptop.. tengok drawing lightning.. fikir.. amend sikit-sikit drawing tu atas kertas.. (kira sketch la tu..).. update blog sambil layan CSI. And that's it!!

Aduhai cik PM.. kenapa la kau ni malas sangat ha? Kau tau tak kerja kau berlambak lagi nak kena settle?

1. Drawing layout lighting dari aras besmen sampai ke aras tangki air... dah habis amend ke? Da calculate habis ke? Status: Baru sikit amend. Jumaat lepas discuss dengan immediate bos pun tak settle lagi few things. Still 'pending'.. :(

2. Skematik lighting untuk final circuit dah start buat? Tak silap ada 12 skematik aku kena buat. Status: Belum mula pun lagi!

3. Lightning Protection System? Status: Yang tu immediate bos dah semak dan dah lulus. Cuma kena amend sikit. Tu pun aku baru conteng-conteng atas kertas, belum buat guna autoCad.

4. SSB distribution? Status: Yang ni jek completely siap. Insya Allah boleh dijadikan frame untuk blok diagram kabel dan earthing. Dah emel pun pada team-mate untuk rujukan dowang.

Hmmm... kenapa la aku jadi macam ni ha? Kemana perginya semangat aku yang berkobar-kobar sebelum ni? Adakah semangatku telah hilang?

Nota: Khamis ni ada lawatan teknikal High Voltage Test Laboratory kat Nilai. Immediate bos dah bagi green light. Cuma tunggu approval dari big bos. Tapi nak pergi ke tak? Kerja berlambak tu wehh!!!

Penjejak Mimpi: Tik.. tok.. tik.. tok..

0 comments: