Pages

Monday, September 12, 2011

Kenapa? Kenapa??

SITUASI di satu ari di salah sebuah opis gomen..

"Kamu kenape tak siapkan drawing tu? Kan da lame diberi pade kamu?"


"Err.. saye bukan takmo siapkan keje tu tapi.. Err.. kalo saye bagi alasan diterime tak?


"Ok, pe alasan kamu?"


"Gini, saye bukan takmo siapkan keje tu tapi a) entah nape saye rase bosan nak buat mende yang same. Da berbulan-bulan saye duk ngadap mende yang same. Nak muntah ijau pon ade.."


"b) Kami ni da macam anak ayam kehilangan mak dah. Dibiarkan macam tu ajek. Ade ke nak tanye kot-kot kami de masalah ke.. Ade mende yang tak paham ke.. Takde langsung.."


"c) Kalo de perubahan ke.. kenape tak gather sume orang cakap skali one shot. Ni duk cakap kat sorang jek abeh camno? Sian le pade orang yang tak tau tu. At the end, orang lain siap keje tapi die tak siap.."


"d) Bla.. bla.. bla.."


"Kamu ni banyak sangat alasan. Kenape tak salahkan diri sendiri? Kenape nak salahkan orang lain? Dah, saye takmo dengar lagi alasan kamu. Ape yang pasti kamu memang malas! Duk goyang kaki ajek kat opis! Ape, kamu ingat JKR ni private company ke? Bla.. Bla.. Bla..."


Gedebuk!!! Aduh!!! Skali aku bermimpi daa....


(Picture taken from Google)


Penjejak Mimpi:
Da lame tak mimpi... :)

2 comments:

lianalovekhairi said...

citer atas tu scary je dengar...bila dah baca sampai habis..... sekali mimpi dah...cisss ;-)

Penjejak Mimpi said...

LLK: Tu la yang 'best'nye duk unit design ni.. Asik duk ngadap mende yang same.. Saat2 yang paling ku 'impi'kan.. :P