Pages

Monday, April 19, 2010

Lawan Badminton

Salam..

SEMALAM (18hb April) bertempat di Dewan Mahfuz di HQ telah diadakan perlawanan badminton antara unit-unit/bahagian-bahagian dari cawangan kami. Untuk grup pompuan, de empat team dan untuk grup lelaki ade sebelas team. Aku maleh nak cite pasal grup lelaki sebab aku memang tak amik port pon grup dowang tuh cume yang aku tau due orang dak opis aku terpakse main untuk grup lain sebab grup kami takde sape yang nak main. Kalo tak silap aku grup lelaki yang main ialah Grup A, B, C, D2, E, KTK, Senggara, USPM, ICT dan BPKS. Manakala grup pompuan lak ialah Grup C, ICT, USPM dan BPKS.
Pic dibawah ni adalah team 'angkat' aku. Dari kiri Kak Ina, Liza, Sherry dan yang chubby tu aku. Aku bergaye dengan kasut baru. Ngeee...

Oleh sebab grup aku takde wakil, maka dengan rase 'semangat setiakawan' yang menjulang tinggi dan berkobar-kobar, aku pon join le grup C yang dianggotai oleh Liza (chif/ketua), kak Ina dan Sherry. Aku berpasangan dengan Liza manakala Sherry berpasangan dengan kak Ina. Sherry ok la main sebab die de prektis. Kami tige orang ni langsung takde prektis.. Huhuhuhu..
Mane-mane grup yang tak lawan akan jadi pengadil ataupun penjaga garisan. Keputusan game adalah seperti berikut:

a. Untuk grup pompuan:
Juara - USPM
Naib - BPKS

b. Untuk grup lelaki:
Juara - Grup B
Naib - BPKS
Ketiga - USPM

Untuk grup yang menang, tahniah aku ucapkan. Berbaloi untuk mereka yang telah berusaha dengan berlatih bersungguh-sungguh dan berhabis duit untuk beli raket, kasut dan t-shirt baru. (erk! macam dak umah aku tu ler.. Hee3x). Aku cume berhabis duit untuk beli raket dan kasut jek. Itupon aku sambar raket yang murah jek. Da la murah; beli yang set pulak. Beli 1 set dengan raket, kasut, beg raket dan grip raket. Sebenonye aku pon tak sangke untuk beli raket pon ade yang set punye. Ingat beli makanan kat Oasis tu jek yang ade set. Hee900x.

Untuk team 'angkat' aku tu, kami sekadar dapat menerime kekalahan itu dengan dada terbuka (typical statement dari orang yang kalah?). Tak tau le kami dapat nombor tige atau tercorot. Mane nak menang.. berlatih same-same pon tak pernah so mane nak ade chemistry.. Keserasian tu tak muncul. Kan kite slalu dengar "practice make perfect" so da tak prektis mane nak perfectnyer? Takpe lah... janji kite sume hepi. Leh hilangkan tensen.. (again, typical statement from a loser? well, i dont think so..)

Kalo ikutkan ni kali kedua diadakan perlawanan sukan antara unit-unit di CKE. Mule-mule lawan boling. Lepas tu badminton dan lepas ni tak tau le pulok pe plan AJK AKSI ni. Kalo de game lagi, insya allah aku akan join lagik. Tapi tengok dulu la game ape.. kalo volleyball ke.. aku join la.. kalo netball aku tak join. Malas la.. Da lame sangat aku tak main netball. Last main mase aku sekolah menengah. Lame tu beb.. Bape tahun punye cite tu?
Tapi yang aku tak dapat terime ialah kurangnye sokongan dari kengkawan yang lain. Patutnye da tak main, datangle bagi sokongan moral. Ni tak; da la tak main tak datang sokong lak. Tak rock la camtu. Aku cakap ni untuk sume unit la. Macam grup C; langsung takde penyokong pompuan. Time Kak Ina dan Sherry main, aku ngan Liza yang tepuk tangan bagai nak rak dan bagi sokongan. Time aku ngan Liza lak main, Sherry dan Kak Ina yang bagi sokongan. Aku rase ni satu perkembangan yang tak sihat. Memang kureng sihat...
:(

Apepon, tahniah skali lagi pada para pemenang dan muge di mase hadapan akan ade lagi perlawanan seperti ini demi mengeratkan silaturrahim dan ukhuwah dalam cawangan kite ini.. Sekian, terime kaseyy... :)

7 comments:

me said...

tang kurangnya sokongan tu, aku mmg sokong ler sgt2nya. dh la x nk main, nk dtg sokong pn x nk. kita ni bkn pndai main pn, cuma sekadar nk memeriahkan suasana je. betul2, sebab masa tu la kita nk kenal org yg kita x kenal. rasa b'baloi la dpt kenal shima, noni, lg sapa yek? cuma geng ict la yg aku x dpt nk kenal..

penjejak.mimpi said...

Yezza... yang kenal dengan orang lain tu, memang betul. Aku sokong la jugak. Kalo slame ni kite cume dengar name jek dan bile join main ni, baru le kenal si empunye name, kan?
Aku pon enjoy gak la walaupon azab die sampai ari ni masih terase... Huhuhuhu....

penjejak.mimpi said...

Lupe lak... jangan lupe suh Sherry bace entry aku nih. Pesan kat die aku da puji die sket so lunch aku ari ni die sponsor la... Aku tak demand. Rojak mamak kat Oasis pon ok.. :)

shima said...

hehehhe...group saya mmg best...group saya menang...hurayyyyyyyyy....

shima said...

tp tula ...:(...sya pun tk dtg bagi sokongan...
sbb rumah saya jauhhhhhhhh....tk larat nk dtg...panas lak tu...heheheh....

penjejak.mimpi said...

Ek ele Shima... poyo jek. Sokong namo tapi suke bile grup die menang. Wakakakaka..
Len kali datang le Shima.. Tak main pon takpe janji sokong... :)

ida said...

TAHNIAH untuk pasukan yg menang(team aku la tu)..ngeh3..xsia-sia aku beli raket & baju baru..eh kasut xbeli br ye..pe pun, mmg best la..tang sokongan tu, aku rasa ms team aku main la paling byk penyokong..siap ada 'wave' lg...hehehe...semangat org2 kt USPM ni..puan saba pn siap turun tgk lg..team lain, harapkan pemain yg ada je..diaorg sume ni xsporting langsung la kan..apa la...