Pages

Friday, September 10, 2010

Salam AidilFitri 1431H

Salam & Selamat malam.
SEBELUM aku merapu pepanjang aku amik kesempatan ni untuk ucapkan "selamat menyambut hari raye aidil fitri dan muge bergembire bersame family", insya allah.
Raye tahun ni preparation aku cam bese jek. Takde pe yang spesel pon. Cume rasenye lebih kat kuih ajek kot. Duk meng'order' sampai tak hingat! Tau-tau dekat rm200. Hmm, tahun lepas aku tak ingat bape aku spent just untuk kuih raye.. Same la cam tahun ni; main order ajek... :). Cume yang pasti aku duk tukar duit raye sampai rm600. Kire punye kire list 'penerime' duit raye aku tak le sampai rm400 pon. Takpe.. lebih tu buleh gune untuk mende lain. Ngeee :)
Tahun ni jugak aku tak anto walau sekeping kad pon pade sesape. Pecah rekod, beb.. Slalu paling kurang 20-30 keping kad aku send kat kengkawan same ade member sekolah rendah, sekolah menengah, member IPT, member keje kilang, lecturer IPT dan orang perseorangan yang musti panjang kalo aku nak tuliskan kat sini. Sebenonye aku pon tatau nape tahun ni aku agak malas nak send kad raye kat sesape. Nak kate sebab stem da naik rege (peningkatan hampir 100%) tak jugak. Cume tahun ni aku rase cam takde feel. Tu ajek. Jangankan kad raya, e-card pon aku tak send. Actually aku prefer send kad raye compare dengan e-card sebab lebih klasik dan nampak lebih ikhlas (pade aku la kan..). Sms wish slamat ari raye pon aku tak send pade sesape pon. Aku cume reply sms orang yang anto kat aku.
Dan sambutan raye ari ni cam bese. De sedare mare dan kengkawan yang datang beraye umah. Macam bese; sebagai penunggu setia umah mak aku ni, aku la yang akan 'berkhidmat' sepenuh mase. Penat memang penat; duk asik buat mende yang same tapi what to do?
Argghhh.. merungut pon watpe.. bukan leh tukar rungutan tu dengan duit pon so sabor je la labu..
p/s Akhirnye aku berjaye send drawings pade 'pakcik diny consult' lepas aku mencube dengan penuh bersemangat dan penuh iltizam! Harap-harap lepas ni die tak le kaco aku ataupon liza dengan mintak macam-macam lagi. Tolonglah pakcik diny oi...

2 comments:

Faztee Danisha said...

selamat hr raya..maaf zahir dan batin..wa bnyk tukr duet..utk sy xde ke...jmput le dtg umh..

penjejak.mimpi said...

Slamat ari raye aidil fitri gak untuk awak & family dan maaf zahir batin. Duit raye tu untuk bebudak jek. Mak budak dikecualikan. Ngeee... :)
Bape lame awak balik kampung ari tu? Saye amik due minggu. Da lame sangat tak cuti panjang...
p/s Kim salam kat Fazli.. :)