Pages

Tuesday, September 28, 2010

Ngarut Pepagi Bute..

Salam & selamat pagi..
JAM baru jek kui 3.55am tapi aku da 'tercongok' depan laptopku ini. Ngee... Aku tersedor lagi awal dari ni. Actually aku tersedor kui 1am lebih tapi sambung tido sampai jam 2am lebih pastu terus bangun solat isya'. Teruk kan aku ni? Korang musti pelik nape aku solat lewat kan? Hmm... pale aku ni pening sejak petang tu lagik; time aku kat opis. Time rehat die stat. Berdenyut-denyut pale ni sampai rase nak meletup pon ade pale aku ni.
Time break tu aku gi pejabat pos dan bank memandangkan aku pose (of course le aku tak gi beli makanan kan?) so aku menuju ke pejabat pos jap sebab aku syak kat situ sah-sah ramai makhluk Allah punye. Tapi bile aku gi tak ramai. Ok la kan? Settle everything aku terus menuju ke CIMB bank. Masuk je ke dalam bank tu... humang aii!! lamainye olang.... Terus amik nombor tengok aku punye 1888 dan nombor mase tu ialah 1873. Takpelah... mase tu jam lagi beberape minit nak kui 1pm. Tunggu punye tunggu sampai ke jam 2pm baru turn aku. Aku da sampai rase nak terlena pon ade nunggu turn aku. Lembab giler aku rase servis CIMB ari tu. Bese tak sampai 10 minit jek. Aku kene gi kaunter 1 which is kerani kat situ tak silap aku name die Naim. Kalo ikut mulut aku yang macam 'longkang' ni nak aje aku tanye "pesal ari ni servis lembab cam sipot ek? Lembab giler! Saye tunggu sejam lebih!!" Tapi memandangkan aku masih rase diri ni pompuan ayu, lemah lembut dan gemalai (tolong jangan muntah, please admit it. It's a fact! Ngeee...) so aku pendamkan ajek la.
Time nunggu tu la pale aku stat berdenyut-denyut. Pening gile aku rase. Sampai balik la kirenye pale aku ni pening. Balik tu aku amik keb ajek. Malas aku nak bersabung nyawe naik tren dan lrt. Wat nye aku terjatuh ke on the way balik tu kan payah? Time solat pon agak menyeksakan.. Bila nak rukuk, aduih!! Korang penah rase tak macam tu? Lepas berbuke (sesambil layan cite cine 8tv), solat maghrib pastu aku terus 'menidurkan' diri sendiri sampai le aku terbangun kui 2am lebih tadi.
Itulah isi karangan aku yang bertajuk "kenape saye buleh terbangun pagi-pagi bute". Sekian, terime kasih.
Ari ni (ari Selase) ade jamuan raye cawangan kami lak. Da macam aku sambut raye lak sebab aku da setel ganti pose (yang wajib dulu). Yippi!! Lepas ni insya Allah aku nak wat pose enam la pulok. Aku da check kalendar; rasenye sempat sebelum abeh bulan Syawal ni. Da tolak dengan jamuan-jamuan raye unit lain. Emmm... Jumaat ni unit BPR D2 dan ELV.. Minggu depan lak BPR A dan ICT. Hmm... lepas kot aku nak pose enam nie.. Tapi kalo tak sempat pon nak wat cane.. Takde rejeki... Tapi masih leh kejar pose sunat Isnin dan Khamis; insya Allah. Sesame lah kite berusahe ye kengkawan.. :)
Alamak... aku da rase ngantuk balik le pulok. Cane nih? Jam da kui 4.25am ni. Takkan nak tido lak?
Oklah, aku nak tido-tido ayam jap lah. Nanti sambung.... zzzzzzzzzzzzzzz

2 comments:

me said...

oo..pening itu biasa bg saya. tambahan pula ketika saya tgh mengandung skrg ni, b'diri pn rasa b'pusing2. tu sebabnya kalo time pening tu, saya biasanya smbhyg duduk cikk...

penjejak.mimpi said...

Ye la puan... Islam tu kan mudah sebenonye.. Betul tak puan?