Pages

Sunday, September 19, 2010

Cite Pagi Sabtu..

Salam..
PAGI semalam aku gi pasar sebab nak cari sayur dan nak beli sarapan pagi. So on the way (actually nak sampai dah) nak ke tempat minah jual kuih tu aku terperasankan sorang mamat kua dari kete. Erm, takde pape la yang menarik nye kalo sekadar kua kete dan tutup balik pintu kete tu, kan? Tapi bile aku lalu dekat kete tu.. la... ade anak die sorang-sorang lam kete tu. Umur anak die tu aku tak dapat nak agak.. Tapi masih isap 'puting kosong' lagi.. Ler... leh la pulok die tinggalkan anak die sensorang dalam kete? Dengan cermin kete terbukak nyer... Anak die berdiri dalam tu.. Kalo tido ok lah lagik..
Ape bende la mamat ni.. Takkan la die tak bace kes kekanak asik ilang ajek? Takkan le tak pikir buruk sekali pon? Memang la Ipoh ni antara bandaraya yang paling selamat di Malaysia (ni fakta ye, bukan auta) tapi tak salah kan kalo berjage-jage? Buatnye ade lak penjahat lalu kat situ, ternampak anak die sensorang dalam kete.. pastu culik anak die.. Ha.. mase tu menangis air mate darah pon tak gune, bro..
Moral of the story: sayangilah anak korang. Jangan ngengada tinggalkan anak korang sensorang lam kete. Jage anak korang lek lok. Da ade anak kan, so jage. Bayangkan orang yang takde anak walau da lame kawen... Sian...

2 comments:

Faztee Danisha said...

tul2...gerun dngr brite psl bbudk hilang le..bbudk kne dere le..dll..msti tringt ank kt umh pngsuh hw..tu le kdg ms bnti kt stsn minyk ke mane..msti kunci kete..n jaga2..alhamdulillah ank2 msih dlm kwln...insya'allah akn jg ank sbaik mungkin...

penjejak.mimpi said...

Bagusle kalo camtu......