Pages

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Datang Bulan Penuh Barakah..

Salam dan selamat petang..
KUI 10.30am lebih aku tersedar dari lena lepas beberape kali tersedor sebelum tu. Pepagi bute sebelum tu (tak silap jam 6am lebih) dak umah aku ketuk pintu bilik. Aku gitau kat die badan aku panas; demam so aku tak gi keje. Die ingat aku tak sedar (kesiangan).
Aku terus check enset. Hmm.. bile aku tak masuk opis ni sms bertalu-talu le pulok. Ade sms baru masuk.. Oh, rupenye dari Tomotachi aku tu. Die sent sms kui 9.23am tadi. Sms die berbunyi "Salam.. My name is SYAABAN.. I'm advising you that my neighbour RAMADHAN will be visiting you soon with his wife REZEKI and two children SAHUR and IFTAAR.. They will be accompanied by three grandchildren RAHMAT, BARAKAH and TAUBAT. They will leave after thirty days by EID airlines.. Treasure them and you will be blessed.. RAMADHAN MUBARAK.. May this coming RAMADHAN bring lot of NUR in our life.. AMIN"
Reaksi aku? Senyum je la. Nak wat pe lagi. Aku bace sms tu pon dengan otak aku yang masih blur lagik. Nak reply pon tatau nak tulis pe. Lagipon aku kan demam.. (pe kene mengena demam dengan nak reply sms tu? Ntah..)

Pejam celik pejam celik esok da nak start pose. Tapi aku sedikit 'kuciwa' sebab tak dapat nak meraikan kehadiran Ramadhan dengan bersolat tarawih malam ni. Frust :( Paham-paham ajelah ye.. Aku kan penumpang koc "merah jambu"? Ngeee..

Oklah, otak aku ni tibe-tibe jem + blur. Tatau nak tulis ape dah so aku tamatkan ajek tulisan aku ni dengan ucapan "Kepade sume pengunjung blog ni, aku amik kesempatan untuk mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan yang mulia ni. Penuhilah malam-malam Ramadhan ni dengan beribadah setulus hati dan kautlah segale ganjaran dan pahala yang telah tersedia untuk hamba-hambaNya yang beriman. Semuge kite sume tergolong dalam golongan mereka-mereka yang sentiase berlumbe-lumbe beramal dan sujud kepadaNye, amin. Pohon ampun dan maaf zahir batin untuk sume salah silap aku kalo ade tulisan aku ni yang terkene batang idung korang. Akhir kate selamat berpose"
p/s jangan lupe minte ampun & maaf dari mak bapak korang.. :)

2 comments:

zyra said...

aaminn... (aminkn doa awk dl..)
salam ramadhan bt awk n keluarga juga ye!

penjejak.mimpi said...

Salam..
Hai Zyra...

Muge awak + family awak sentiase dlm rahmat Allah, amin.. :)