Pages

Thursday, May 16, 2013

Komuter Buat Hal Lagi

PENGUMUMAN dari dalam komuter lama 3 koc: "Stesen seterusnya Bandar Tasik Selatan". So makhluk-makhluk ciptaan Allah semua bersiap sedia untuk turun ke stesen komuter yang dimaksudkan.

Tada!!! Dah sampai pun ke stesen.. Jeng.. jeng.. jeng.. Hmmm... Kenapa pintu ni tak terbuka pun? Relax.. relax.. sabar...

Tik tok.. tik tok.. <-- konon bunyi jam lah tu.. seminit berlalu...

Tik tok.. tik tok.. 5 minit berlalu...

Tik tok.. tik tok.. tik tok.. tik tok.. tik tok... tik tok.. tik tok..............

Lepas lebih 10 minit berlalu... baru pintu komuter terbuka..

Yang nak keluar dari komuter.. berebut-rebut nak keluar..

Yang nak masuk ke dalam komuter.. berebut-rebut nak masuk..

Hmmm.. pintu komuter tu ada problem kot.. lepas terbuka.. langsung tak boleh tutup.. Yang tu tak pasti berapa lama pulak komuter tu 'tersadai' kat stesen..
Pic ni aku snap dari stesen LRT Bandar Tasik Selatan. Ramai yang tunggu sebab pintu komuter 'jammed'
Nota: Gara-gara berebut nak keluar, ada sorang chinese guy tu sampai tergolek 'dog' kat situ. Ishk.. ishk.. apa yang ko nak kejar bang?

Penjejak Mimpi: Aku memang tak faham dengan sikap sesetengah orang kita ni yang suka berebut tak kena tempat. Ntah apa-apa ntah.. :(

2 comments:

tinot tiny said...

teringat jumpa lelaki cine pakai kain batik tunggu monorail last week..hihi xsempat nak snap..mungkin dia da perasan yg kami plan nak snap pic dia..laju je terus berlalu..

Penjejak Mimpi said...

TT: Lain kali snap cepat-cepat..