Pages

Thursday, July 15, 2010

Showdown 2010

Salam.
MALAM tadi ade Showdown 2010 peringkat final antare tige grup terbaik iaitu Floor Fever, Giller Battle Crew (GBC) dan Wakaka Crew (my favorite crews!!). Pade sape yang tak penah tengok rancangan ni, meh cek cite sket no...

Ok, Showdown 2010 ni adalah satu rancangan yang menampilkan grup-grup dancers especiallynye dak-dak hip-hop ni. Pade aku dowang ni macam street dancers la.. De grup pompuan saje... de grup boys saje... de grup mixed... Name-name skil pon macam-macam la... shuffling la... krumping la.. ntah ape lagi..

Show ni di adekan setiap Rabu kat 8tv kui 9.30pm. Dan di akhir rancangan, satu grup akan di singkirkan lepas battle dengan grup-grup yang dapat markah tercorot (bukan cencorot ye..)

Dan lepas berminggu-minggu, akhirnye last three group bertanding malam tadi dan naseb dowang memang fully di tangan penonton (undian sms). So juri-juri tetap macam Joe Flizzow dan Maple Loo (Miss 'Injection') hanye leh bagi komen jek termasuk due orang juri undangan. Korang jangan tanye aku sape sebab aku memang tak kenal sape mamat due orang tu. Name dowang tu pon malam tadi first time aku dengor.. :)

Lepas setiap grup selesai wat due persembahan.. lepas di kire undian sms... Floor Fever tersingkir. Means Wakaka dan GBC kene battle sesame sendiri untuk menentukan juare. Mase ni penonton kene undi skali lagi sebab undian sebelum ni da tak kire la.. (hampeh tui pihak-pihak terlibat.. memang cari duit betul la.. Ce korang kire, 1 undi x 50sen.. kalo 10 undi means 10 x 50sen da bape? Tu kalo skali sms.. Kalo berkali-kali macam aku dengan dak umah aku tu? Pergh! kaye siot dowang nih. Tapi demi Wakaka... takde hal la.. Kalo dak umah aku bace entry ni musti die kutuk aku. Sebab die beriye kate aku suke giler kat Joe.. Padehal aku cume suke bile Joe senyum jek... Ngee..)

Wakaka Crews lepas diumumkan sebagai pemenang... Tahniah!!

Ok, back to our topic.. Lepas undian dikire semula dan dikire skali lagi, Wakaka diumumkan sebagai juare. Memang sengit sebenonye battle antare GBC dan Wakaka tapi nak wat cane kan... Wakaka memang dilahirkan sebagai pemenang.. Ngee.... Untuk GBC dan Floor Fever pon tahniah aku ucapkan. Korang memang talented gak la cume bezanye Wakaka lagi hebat dari korang. Tu ajek bezanye..


Lepas ni harap de lagi rancangan cegini. Aku lagi suke tengok rancangan gini dari tengok rancangan nyanyian sebab tv kite ni da terlalu-lalu banyak rancangan menyanyi. Jadi juare.. lepas tu suam-suam kuku pastu tenggelam terus. Penyanyi kite da terlalu ramai sampai aku pon tak kenal sape dowang.
Lastly, Wakaka memang best.... Yeah!!

0 comments: